Populär välgörenhetsgolf genererade 105 000kr

För sextonde året i rad arrangerade Ronald McDonald Hus i Lund Charity Cup på Barsebäck Golf & Country Club. Årets ändamål var att samla in pengar för att kunna bjuda familjerna på middag och frukost. Det är framförallt måltider som familjerna är i störst behov av.

 

-”Det är inte lätt att ha energi över när man varit på sjukhuset hela dagen, och då är middag och frukost ovärderligt för familjerna som befinner sig i en kaotisk tillvaro”, säger Jennie Norén, verksamhetschef Ronald McDonald Hus Lund.

 

Charitygolfen blev fulltecknad med 130 spelare, och flera har stått i kö för att få plats.  Tävlingsformen var 4-mannalag scramble och kostade 1500kr per person, och som företag hade man också möjlighet att sponsra ett hål, sk. ”hålvärd”.

 

 -”Det var ett jättestort engagemang och intresse från alla företag, man blir varm i hela hjärtat, helt fantastiskt”, fortsätter Jennie. 

 

Jennie uppmanar alla att vara ute i god tid nästa år, för att säkra sin plats och därmed göra skillnad för familjerna på Huset.