Våra partners

Tack vare våra sponsorer och deras generösa bidrag kan vi erbjuda ännu fler familjer boende på ett Ronald McDonald Hus.

 


ÖVER 5 000 000 KR / ÅR

mMcDonald’s franchisetagare i Sverige

”Drömmar kan bli verklighet! Familjen Lederhausens dröm var att underlätta livet för svårt sjuka barn och deras familjer. Den ideella stiftelsen Ronald McDonald Barnfond har totalt delat ut närmare 200 miljoner kronor sedan bildandet 1990 och pengarna har främst gått till byggandet av Ronald McDonald Hus. Idag finns det fem Hus i Sverige. Närmare 200 000 familjemedlemmar har fått uppleva ett hemlikt och tryggt boende när barnet behandlas på sjukhus.”

– Raymond Mankowitz, fd kommunikationsdirektör, McDonald’s Sverige AB


 Barncancerfonden bidrog under byggnationen av Ronald McDonald Hus i Uppsala med över 4 000 000 kronor per år. Totalt bidrog de med 16 miljoner kronor till ett nytt Hus i Uppsala.

”Barncancerfonden vill hjälpa barn med cancer till ett så bra liv som möjligt. Genom vårt stöd till forskning överlever idag tre av fyra barn sin cancer. Nu hjälper vi till att samla in pengar till ett Ronald McDonald Hus. Sjuka barn mår bättre av att ha hela sin familj omkring sig under en tuff tid i livet. Detta ovanliga samarbete mellan två ideella organisationer gör det möjligt att snabbare få ett nytt Ronald McDonald Hus på plats i Uppsala. Genom Akademiska sjukhuset och Skandionkliniken behandlas där många barn med cancerdiagnos.”

– Olle Björk, fd generalsekreterare i Barncancerfonden

 När Ronald McDonald Hus i Uppsala byggdes fick Huset ett generöst bidrag på 2,5 Mkr av Arvsfonden. I augusti 2017, invigdes en utbyggnation av Ronald McDonald Hus i Göteborg. Arvsfonden beviljade ett finansiellt stöd på 3 Mkr till den nya byggnaden som rymmer 13 nya rum där alla rum på det nedre planet är handikappanpassade. Arvsfonden bidrar med 4 Mkr till Ronald McDonald Hus i Uppsalas utbyggnation som invigs under 2019.

 ”Founded in 2014 by New York Rangers goaltender Henrik Lundqvist and his wife Therese, the Henrik Lundqvist Foundation strives to create positive change in the lives of children and adults throughout the world through education and health services. Since its inception, HLF has provided over $830,000 in grants to community partners in NYC, Sweden and the Dominican Republic, touching the lives of over 2,000 children and their families.”

 Familjen Lederhausen

”Familjer med svårt sjuka barn ska inte behöva uppleva det som jag och min dåvarande hustru Iréne fick göra med vår dotter Erica. När livet är som svårast behöver man vara omgiven av sina nära och kära och få möta andra familjer som är i samma situation och som verkligen förstår. Vår gemensamma dröm var att familjer, med barn som drabbats av sjukdom, skulle få uppleva närhet och trygghet i en hemlik miljö. Genom det nya Huset i Linköping blev drömmen sann för fjärde gången! Nu vill jag personligen bidra med 500 000 kronor från familjen Lederhausen till det femte Huset.”

Paul Lederhausen, grundare av McDonald’s i Sverige

Solhastiftelsen har till ändamål att främja forskning inom barnsjukdomar samt omsorg om barn i Sverige och resten av världen. Stiftelsen bildades 2015 till minne av Solveig Söderlund och förvaltas av Handelsbanken Stiftelsetjänst.

Flera bidrag har givits till Ronald McDonald Barnfond under åren med syfte att kunna erbjuda familjer en trygg och ombonad oas på Ronald McDonald Hus. Vi är enormt tacksamma för det fina stödet och pengarna gör stor skillnad.

NATIONELLA PARTNERS

MÅNADSGIVARE FÖRETAG