200 kilometer skidåkning väntar för Caroline – samlar in pengar till Ronald McDonald Barnfond

200 kilometer skidåkning väntar för Caroline – samlar in pengar till Ronald McDonald Barnfond

Förra året beslutade sig Caroline Frumerie för att kombinera sitt stora skidintresse med att samla in pengar till Ronald McDonald Barnfond. 160 kilometer senare landade insamlingen på över 200 000 kronor tack vare generösa gåvor. Nu laddar Caroline om för två nya skidturer och totalt 200 kilometer, även denna gång med ett tydligt mål i sikte.

– Att starta en insamling ger mig ett väldigt tydligt syfte med skidturen och extra energi längs vägen. Alla kan vi göra något och jag hoppas kunna inspirera fler till att kombinera ett intresse med att samla in pengar till välgörande ändamål, säger Caroline Frumerie.

Den 16 mars är det dags för en skidtur från Ramundberget till Storulvån och den 14 april från Abisko till Nikkaloukta. Totalt rör det sig om 12 dagar och cirka 200 kilometer i fjällen. Den här gången går insamlingen till en ny lekplats vid Ronald McDonald Hus i Huddinge, där familjer med svårt sjuka barn bor på gångavstånd från Karolinska Universitetssjukhuset.

– Genom mitt jobb har jag fått följa det viktiga arbete som Ronald McDonald Barnfond gör för att svårt sjuka barn och deras familjer ska få bo tillsammans nära sjukhuset under barnets behandlingstid. Jag kände att om jag på något sätt kunde vara med och bidra så skulle det vara en stor ära för mig. Ronald McDonald Hus i Huddinge är det äldsta av de fem husen i Sverige och nu önskar verksamheten få hjälp med att göra lekplatsen mer tillgänglig och anpassad för olika behov, berättar Caroline.

 Lisa Palm Danielsson, Generalsekreterare för Ronald McDonald Barnfond, kommenterar:

– Vi är oerhört tacksamma och imponerade av Carolines initiativ. Det är ett fantastiskt fint exempel på att det går att engagera sig på många olika sätt och att vi tillsammans kan göra stor skillnad.

Carolines äventyr går att följa på instagramkontot @g2sskitour och via facebook.com/ronaldmcdonaldhus

Om Ronald McDonald Barnfond
Ronald McDonald Barnfond grundades 1990 och är en fristående ideell stiftelse vars ändamål är att stötta familjer med svårt sjuka barn. Verksamhetens arbete handlar framför allt om att erbjuda en hemlik och trygg miljö där familjer kan bo tillsammans under tiden då barnet vårdas på sjukhuset intill. Stiftelsen ger även bidrag till barnmottagningar som vill göra sina lokaler mer lekfulla och välkomnande. Ronald McDonald Barnfond har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Läs mer på www.ronaldmcdonaldhus.se.