Henrik Lundqvist Foundation ger Ronald McDonald Barnfond ytterligare ett bidrag på 2 MSEK


EDDIE, SOM BOR PÅ RONALD MCDONALD HUS I GÖTEBORG, OCH HENRIK LUNDQVIST INVIGDE DEN NYA UTBYGGNATIONEN.
FOTOGRAF: LASSE LJUNGGREN

I samband med invigningen av Ronald McDonald Hus annonserade Henrik Lundqvist att Henrik Lundqvist Foundation har valt att ge ett nytt bidrag på 2 MSEK under de kommande tre åren. Pengarna är i skrivande stund inte öronmärkta för ett specifikt projekt men det är något som HLF tillsammans med Ronald McDonald Barnfond kommer att arbeta fram och ta beslut om under hösten.

I helgen var Henrik och Therese Lundqvist på plats för att inviga den viktiga utbyggnaden av Ronald McDonald Hus vid Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus klar. Byggnationen av ett helt nytt hus med ytterligare 13 nya rum har pågått sedan hösten 2016, för att erbjuda fler svårt sjuka barn och deras familjer ett hem hemifrån.

– Jag, Therese och hela Henrik Lundqvist Foundation är otroligt tacksamma och stolta över det fina samarbetet vi haft med Ronald McDonald Hus under de senaste tre åren. Att få vara en del av utbyggnaden av det nya Huset i Göteborg har inspirerat oss till att vilja göra mer. Fler Hus behövs i andra delar av Sverige och vårt mål är att hjälpa fler sjuka barn och deras familjer, säger Henrik Lundqvist, ishockeyproffs och målvakt i New York Rangers och ambassadör för Ronald McDonald Barnfond i Sverige.

Ronald McDonald Hus erbjuder familjer med svårt sjuka barn ett boende i en hemlik miljö under den period då barnet får behandling. Det finns totalt fem Ronald McDonald Hus i Sverige. Den nya utbyggnaden av huset i Göteborg innebär ett tillskott på 13 rum som ger plats åt ytterligare 250 fler familjer per år. Behovet av fler rum har varit stort och flera familjer har fått nej pga platsbrist, förhoppningen är att alla som har behov av och vill bo i huset ska få göra det.

– Det känns därför fantastiskt roligt att vi nu kan erbjuda familjer hela 13 nya rum eftersom vi vet att behovet är stort. Jag vill även passa på att tacka Henrik Lundqvist Foundation för det generösa bidraget till fonden och Husen, säger Anna-Karin Norrman, verksamhetschef för Ronald McDonald Hus Göteborg.

Utbyggnaden kostade cirka 26 miljoner kronor och finansieras av Ronald McDonald Barnfond, Ronald McDonald House Charities internationella organisation, Allmänna Arvsfonden, donationer från olika stiftelser, insamlingar och gåvor från en mängd privatpersoner samt från olika aktiviteter insamlingsevent som Ronald McDonald Hus Göteborg anordnat.

Pressbilder
Bilder för nedladdning finns på Flickr