Nu kraftsamlar McDonald’s för Ronald McDonald Barnfond – med målet att dubbla förra årets insamling

Nu startar årets julinsamling till Ronald McDonald Barnfond för att ge fler svårt sjuka barn möjlighet att bo med sina familjer nära den specialistsjukvård det behöver. Mellan den 1 december och 3 januari kan alla som besöker McDonald´s restauranger bidra, genom att köpa premiumburgare märkta med Ronald McDonald Hus logga. Förra året samlade kampanjen in nästan tre miljoner kronor och målet i år är högt satt – årets kampanj ska samla in dubbelt så mycket! Pengarna som samlas in går till Ronald McDonald Barnfonds arbete med att ge familjer med svårt sjuka barn möjlighet att bo nära ett specialistsjukhus i en hemlik miljö.

För svårt sjuka barn är det inte en självklarhet att ens få vara tillsammans med sin familj på julen. Ronald McDonald Barnfond jobbar för att fler familjer ska få vara tillsammans i svåra tider och att inga sjuka barn skall behöva gå igenom sin sjukhustid utan sin familj. Under årets julinsamling får Ronald McDonald Barnfond stöd av McDonald´s där deras gäster erbjuds möjligheten att välja produkter där en del av priset skänks till fonden. Målet är att dubbla förra årets insamling till sex miljoner kronor för att stötta arbetet med att ge fler familjer möjlighet att vara tillsammans under en väldigt tuff period.

–        När ett barn blir svårt sjukt vänds hela världen upp och ner. Vi vet hur viktigt det är för barnen och deras familjer att få vara tillsammans under dessa tuffa omständigheter. Att McDonald´s nu utökar sin julinsamling betyder oerhört mycket för oss, både för att bygga ut de befintliga husen och för att kunna bygga ytterligare Ronald McDonald hus i framtiden. Vilket kommer att ge fler barn och familjer möjlighet till en så normal vardag som möjligt med lek, matlagning och värdefulla möten med andra familjer i samma situation på våra Hus, säger Lisa Palm Danielsson, Generalsekreterare på Ronald McDonald Barnfond

Ronald McDonald Barnfond startades av McDonald´s svenska grundare Paul Lederhausen 1990, till minne av dottern Erica som gick bort 1976. Sveriges första Ronald McDonald Hus öppnade intill Huddinge sjukhus 1993. Idag finns Ronald McDonald Hus på fem platser runt om i landet och är en plats där familjer med svårt sjuka barn kan bo i en hemlik boendemiljö nära ett specialistsjukhus under behandlingsperioden. Sedan starten har närmare 60 000 familjer bott på något av Husen. För att bidra till det viktiga arbete som Ronald McDonald Barnfond gör, går det även att skänka pengar året runt via Swish på 900 70 22 eller blir månadsgivare.

–        Vi vill göra det enkelt för våra gäster att vara med och stötta Ronald McDonald Barnfond. Under december behöver man därför bara köpa en premiumburgare med Ronald McDonald Hus-symbolen. Genom denna insamling vill vi informera våra gäster om fonden och göra en stor skillnad för svårt sjuka barn och deras familjer, säger Staffan Ekstam, marknadsdirektör på McDonald’s Sverige