Insamlingsrekord till Ronald McDonald Barnfond – över 4,8 miljoner kronor

Under december månad genomfördes den årliga insamlingskampanjen på McDonald´s restauranger där 5 kronor från försäljningen av utvalda produkter och menyer donerades till förmån för Ronald McDonald Barnfond. Nu har resultatet presenterats och årets insamling landade på nytt rekord med råge. Totalt samlades över 4,8 miljoner kronor in. Målet är att pengarna ska användas till att bygga ett sjätte Ronald McDonald hus för att ge fler familjer möjlighet att vara tillsammans under en väldigt svår tid i livet.

När ett barn blir svårt sjukt behöver hela familjen få möjlighet att vara nära. Därför grundades Ronald McDonald Barnfond 1990 och varje år bor cirka 4000 familjer på de fem husen som ligger i anslutning till specialistsjukhusen runtom i landet. Trots det är behovet fortsatt stort och Ronald McDonald Husen tvingas tidvis tacka nej till många familjer. Stiftelsen hoppas kunna öppna ett sjätte hus och arbetar även för att kunna hjälpa befintliga Hus att ta emot ännu fler familjer, exempelvis via nya utbyggnader.

–  Vi är otroligt tacksamma över julinsamlingen och årets rekordresultat. Det finns ett stort behov och vi vill kunna erbjuda fler familjer boende i anslutning till sjukhusen. Vi hoppas därför att vi inom en överskådlig framtid ska kunna bygga det sjätte huset i Sverige och medlen från insamlingen är avgörande för fler familjer ska få möjlighet att vara tillsammans under en väldigt svår tid i livet, säger Lisa Palm Danielsson, Generalsekreterare, Ronald McDonald Barnfond.

Ronald McDonald Barnfond grundades av McDonald´s grundare i Sverige, Paul Lederhausen och hans dåvarande hustru Iréne, till minne av deras dotter som gick bort i svår sjukdom endast 16 år gammal. McDonald´s 26 franchisetagare har ett stort engagemang i Ronald McDonald Barnfond som tillsammans med nuvarande ägare Guy Hands fortsätter stötta det som Paul och Iréne startade. Under årets insamling utökades stödet från franchisetagarna och Guy matchade dessutom de insamlade medlen från restaurangerna vilket ledde till nytt insamlingsrekord.

–  Jag är så stolt att årets insamling slog nytt rekord. Våra franchisetagare har ett långtgående engagemang för Ronald McDonald Barnfond och jag vet att julkampanjen och fondens verksamhet betyder mycket för dem. Vi är stolta över att i över 30 år varit med och stöttat Ronald McDonald Barnfond och att med årets generösa donation från franchisetagarna och Guy kunna bidra till deras fortsatta viktiga arbete, säger Staffan Ekstam, marknadsdirektör på McDonald´s Sverige.

Insamlingen pågick mellan den 1 december och 3 januari på samtliga McDonald´s-restauranger i Sverige. För varje såld premiumburgare skänktes 5 kronor till Ronald McDonald Barnfond. För att bidra till det viktiga arbete som Ronald McDonald Barnfond gör, går det även att skänka pengar året runt via Swish på 900 70 22 eller blir månadsgivare på www.ronaldmcdonaldbarnfond.se.