Insamlingsrekord ger fler barn chansen att bo med sin familj nära sjukhuset


Drygt 3,9 miljoner kronor kom in under julinsamlingen för Ronald McDonald Barnfond. Det är en ökning med 800 000 kronor jämfört med julinsamlingen 2018. Pengarna som samlades in tillsammans med McDonald´s restauranger runt om i Sverige bidrar till att Ronald McDonald Barnfond ska nå målet att
alla sjuka barn ska erbjudas möjligheten att ha sin familj nära under tiden de vistas på ett sjukhus långt hemifrån för specialistbehandling under en kortare eller längre tid.

Ronald McDonald Barnfond strävar efter att bygga familjeboenden i form av Ronald McDonald Hus vid samtliga svenska sjukhus som bedriver högspecialiserad barnsjukvård. Idag finns fem stycken Ronald McDonald Hus i Sverige som totalt 50 000 familjer har bott på.

– Vi är oerhört tacksamma över julinsamlingens fantastiska resultat som visar på det engagemang som McDonald’s franchisetagare har för barnfonden. Vi är en viktig samhällsaktör som gör det möjligt att sjuka barn ska få möjlighet att bo tillsammans med sina familjer i en hemlik miljö nära sjukhuset. Detta har varit vår ledstjärna under de 30 år som vi har varit verksamma. Vi står redo, och väntar med spänning på att upphandlingen om nytt familjeboende vid Nya Karolinska Sjukhuset i Solna ska starta säger Anna-Karin Norrman, generalsekreterare Ronald McDonald Barnfond.

Ronald McDonald Barnfond vill stärka sjuka barn och deras familjer i en utsatt situation och erbjuder genom Ronald McDonald Hus en trygg och hemlik miljö, där hela familjen kan vara tillsammans. Vår erfarenhet är att miljön och familjen har en positiv inverkan på ett barns tillfrisknande.

Det är fantastiskt att vi slår insamlingsrekord genom en framgångsrik julkampanj. Våra franchisetagare har ett starkt engagemang för barnfonden och bidrar med stor generositet till den viktiga verksamhet som Ronald McDonald Barnfond bedriver. Vi är stolta över vårt samhällsengagemang och att vi under 30 år har varit med att bygga Ronald McDonald Barnfond, säger Staffan Ekstam, marknadsdirektör på McDonald´s Sverige.

Julinsamlingen för Ronald McDonald´s Barnfond genomfördes på McDonald´s 200 restauranger mellan 26 november till 1 januari. För varje köp av utvalda produkter skänkte McDonald’s franchisetagare 1 krona som oavkortat gick till insamlingen för Ronald McDonald Barnfonds verksamhet. Ronald McDonald Barnfond har även fått in julgåvor via företag och privatpersoner i samband med julinsamlingen.

För mer information, kontakta: Titti Hildebrand, chef  Kommunikation och Hållbarhet Ronald McDonald Barnfond titti.hildebrand@rmdbarnfond.se, Tel: 070-354 87 13      

Om Ronald McDonald Barnfond
Ronald McDonald Barnfond är en ideell insamlingsstiftelse med 90-konto. Vårt mål är att svårt sjuka barn som behöver högspecialiserad vård långt hemifrån ska få vara tillsammans med sin familj när de har det som tuffast. Vi samlar in pengar för att bygga Ronald McDonald Hus där familjer med svårt sjuka barn kan bo tillsammans i en hemlik och trygg miljö, nära sjukhuset. Det finns 5 Hus runt om i Sverige: Huddinge, Linköping, Lund, Göteborg och Uppsala. Varje år bor det 3 600 familjer på Husen och sedan starten 1993 har drygt  50 000 familjer fått ett tillfälligt hem nära sjukhuset i vår regi. Läs mer på www.ronaldmcdonaldhus.se Vi finns även på twitter och Facebook, så följa oss gärna där.

Om McDonald’s i Sverige
Med över 200 restauranger från norr till söder är McDonald’s Sveriges ledande restaurangkedja. De flesta restaurangerna ägs och drivs lokalt av egna företagare. Vi vill göra det goda valet enkelt för våra gäster och har därför en bred meny med något för alla smaker, preferenser och plånböcker och serverar bara mat av högsta kvalitet med snabb och vänlig service i fräscha, moderna restauranger. Läs mer på www.mcdonalds.se eller följ oss på Twitter, Facebook och Instagram.