E-sportprofiler auktionerar ut digitala skins till förmån för Ronald McDonald Barnfond

I McDonald’s senaste initiativ donerar välkända e-sportprofiler och gamers sina mest unika digitala skins till förmån för Ronald McDonald Barnfond som stöttar svårt sjuka barn och deras familjer genom tuffa tider. De exklusiva ingame-föremålen auktioneras ut via Stockholms Auktionsverk och går redan att buda på online. Budgivningen pågår fram till 16 december.

Skins är digitala ingame-föremål som ändrar utseendet på spelarnas utrustning, till exempel sköldar, handskar, vapen eller knivar. I gamingvärlden är skins redan ett välkänt begrepp bland spelare. Gamers vill gärna ha unika skins för att skapa en egen digital stil, vilket också har lett till att vissa skins med unika mönster kan säljas för stora summor. I ett av de mest populära multiplayer online-spelen, Counter Strike, kan värdet på ett skin uppgå till miljonbelopp. Counter Strike’s växande populäritet har lett till att en hel marknadsplats för skins har utvecklats runt spelet.

Nu lyfter McDonald´s fram Sveriges främsta e-sportspelare och gamers och möjliggör deras bidrag till Ronald McDonald Barnfond genom att arrangera en auktion tillsammans med Stockholms Auktionsverk, där deras mest exklusiva Counter Strike skins auktioneras ut.

– McDonald’s har länge varit en viktig partner till Ronald McDonald Barnfond och vi vet att våra bidrag gör skillnad. Med det här unika greppet ser vi möjligheten att engagera nya målgrupper i Ronald McDonald Barnfondens arbete och bredda formerna för hur en insamling kan se ut. Vi valde att engagera just e-sportsprofiler och gamers för att många av barnen på husen sysselsätter sig med att spela dataspel, i perioder när man kanske inte kan leva riktigt som vanligt hittar man nya intressen och vänner genom den digitala världen, säger Staffan Ekstam, Marknads- och kommunikationsdirektör på McDonald’s

 Alla intäkter går oavkortat till Ronald McDonald Barnfond för att stötta arbetet med att ge fler familjer med svårt sjuka barn möjlighet att bo nära ett specialistsjukhus i en hemlik miljö. För barnen, syskonen och familjerna på husen är gaming en del av vardagen. Majoriteten av husen är utrustade med dataspelutrustning och många av de barn som bor i husen är fan’s till stjärnorna som nu bidrar med sina skins till auktionen.

– Det är ett fantastiskt engagemang av våra svenska e-sportproffs och gamers att donera sina unika digitala ägodelar till Ronald McDonald Barnfond via auktionen. Med deras bidrag kan fler familjer med svårt sjuka barn få möjlighet att bo tillsammans i en hemlik och trygg miljö, nära sjukhuset, säger Lisa Palm Danielsson, Generalsekreterare på Ronald McDonald Barnfond.

 E-sportsproffsen och gamersen Olofmeister, GeT_RiGhT, Fragaria, Jaegarn, Friberg, Niffonen, f0rest och Nessa har donerat några av sina mest eftertraktade skins till auktionen. Objekten består bland andra av Olofmeisters världskända skin AWP Asiimov a.ka. ”BOOSTMEISTER 2014” och Nessas ”Bloodhound Gloves”, som nu väntar ny ägare.

–  Jag började satsa mer på gaming när jag som barn skadade mig och inte kunde spela fotboll längre. Då hade jag inte en aning om att jag en dag skulle bli bäst i världen. När jag fick frågan om att skänka ett objekt till en auktion till förmån för att förbättra vardagen för sjuka barn och deras familjers kändes svaret därför givet. Objektet jag valt att donera, min AWP Asiimov har ett stort personligt värde för mig, jag vann den i en 1v1 mot pashaBiceps för många år sen och den har följt med mig i många turneringar. Objektet har också ett ganska speciellt namn, ”BOOSTMEISTER 2014”, vilket är en blinkning till en kontroversiell händelse på Dreamhack för 7 år sedan, säger esportspelaren Olof ”Olofmeister” Kejbjer.

Budgivningen startar online på lördag den 11 december på Stockholms Auktionsverks hemsida. Den 13 december öppnar Stockholms Auktionsverk upp för visning av föremålen på Nybrogatan 32 som pågår fram till 16 december. Budgivningen avslutas den 16 december kl. 18 genom en traditionell slagauktion på Stockholms Auktionsverk under ledning av den välkända auktionsförrättaren Peder Lamm. Slagauktionen sänds live via Stockholms Auktionshus hemsida.