”Dörren” – en spännande och gripande bok som också uppmärksammar svårt sjuka barn och deras föräldrar


En dag dyker en dörr upp på en äng i samhället. Är dörren en portal till magiska världar? Ruths storasyster är allvarligt sjuk och Ruth och hennes mamma får bo i ett hus för familjer med sjuka barn för att ha nära till sjukhuset. Ruth vill rädda sin syster till varje pris och tillsammans med den nyfunna vännen Leo bestämmer de sig för att försöka öppna dörren och hämta magin som flödar där bakom.

Författaren Emma Andersson berättar: När jag skrev den här boken arbetade jag natt på Ronald McDonald Hus i Lund. Jag vinkade av familjer som äntligen fick åka hem med ett friskt barn, och jag grät tillsammans med familjer som fick åka hem utan sitt barn. Jag har alltid bearbetat tankar och upplevelser bäst genom att skriva, och en dag fanns ”Dörren” bara där. Den fastnade hos mig. Den tröstade mig. Det fanns hopp, trots allt. Jag hoppas att den ska trösta andra med.

För att uppmärksamma det viktiga arbete Ronald McDonald Barnfond gör för drabbade barn och deras familjer skänker Bokförlaget Opal 1 kr per tryckt bok till fonden.

Lisa Palm Danielsson är generalsekreterare för Ronald McDonald Barnfond: Den spännande handling och magi som finns i Dörren fångade mig tidigt i boken och jag sträckläste den för att få reda på vad som skulle hända. Boken förmedlar hopp vilket också är oerhört viktigt för oss som jobbar med sjuka barn genom Ronald McDonald Barnfond. Vi är väldigt glada över att Bokförlaget Opal vill uppmärksamma vårt arbete genom sitt bidrag till vår verksamhet. Jag hoppas och tror att Dörren kan vara en fin tröst för drabbade barn och deras familjer.