Välgörenhetskvällen inbringade 1,9 miljoner kronor

Den 23 maj arrangerades Ronald McDonald Barnfonds stora välgörenhetsauktion på Berns salonger i Stockholm. Syftet med insamlingen är att stötta det viktiga arbetet med att bygga Ronald McDonald Hus där familjer med svårt sjuka barn kan bo tillsammans i en hemlik miljö, alldeles intill sjukhuset. Årets välgörenhetsauktion inbringade över 1,9 Mkr vilket är rekord. Utöver en live-auktion, hade alla som ville, möjlighet att stötta insamlingen genom en nätauktion som avslutades sent under onsdagskvällen.

De insamlade pengarna betyder oerhört mycket för oss. Det är helt fantastiskt! Pengarna som samlades in under kvällen kommer att gå till utbyggnationen av Ronald McDonald Hus och förhoppningsvis på sikt ett nytt Hus. För familjer med svårt sjuka barn är det otroligt värdefullt att kunna bo tillsammans i en trygg och hemlik miljö, när livet kastas omkull i och med ett barns sjukdom, säger Hanna Sandels, Generalsekreterare Ronald McDonald Barnfond.

Idag finns det totalt 120 rum fördelat på fem Hus runt om i Sverige: Göteborg, Huddinge, Linköping, Lund och Uppsala. 3 200 familjer bor på Ronald McDonald Hus varje år, 200 000 familjemedlemmar har bott på Ronald McDonald Hus i Sverige sedan det första Huset i Huddinge invigdes 1993.

Vi vill passa på att tacka alla som bidragit till detta; alla som skänkt objekt till auktionen, de som har varit med i budgivningarna i salongerna på Berns och webben. Alla dessa har bidragit till Ronald McDonald Barnfonds viktiga arbete att göra livet lättare för svårt sjuka barn, genom att de får ha sina nära och kära, nära, under en extremt tuff period i livet, säger Hanna Sandels.

För mer information, kontakta: Hanna Sandels, generalsekreterare Ronald McDonald Barnfond 0703-54 85 08, hanna.sandels@rmdbarnfond.se

Pressbilder: Kontakta: anna.lundh@rmdbarnfond.se

 

Om Ronald McDonald Barnfond:  Ronald McDonald Barnfond grundades 1990 och är en fristående ideell stiftelse som drivs utan vinstintresse. Fonden har 90-konto och står under kontroll av Svensk Insamlingskontroll. Fondens vision är att alla de stora universitetssjukhusen i Sverige ska kunna erbjuda familjer med svårt sjuka barn boende på ett Ronald McDonald Hus. Läs mer på www.ronaldmcdonaldhus.se.