Ronald McDonald Barnfonds välgörenhetskväll 17 Maj, 2016

Denna kväll har blivit en tradition. Då träffas många berörda av fonden – franchisetagare, företag, representanter från huvudkontoret på McDonald´s, ideella organisationer och privata bidragsgivare. Vi är så tacksamma för alla 312 godhjärtade gäster som deltog.

Det blev en härlig afton med varma gäster, underbara artister och auktion med glädjande slutresultat. Kattis Ahlström tillsammans med Peder Lamm höll i trådarna på ett genialt sätt och underhållningen var av högsta kvalité. Ronald McDonald Barnfonds ambassadörer Peter Johansson, Matilda Grün, Hanna von Spreti och även Bruno Mitsogiannis & Shoo Shoo Sisters, levererade ett dignande smörgåsbord med musik och sång. Underbara musiker och människor vi sänder en tacksamhetens tanke till.

Den varma tanken går även till alla som deltog under kvällen och auktionen och såklart till alla som donerade saker, upplevelser och egen tid i förhand – för att få en så god insamling som möjligt till fonden. Många krafter har hjälpt till och vi måste nämna Creative Meetings – eventbolaget som är har en fantastisk organisation. De bidrog med stor hjälp till att kvällen blev så välplanerad och lyckad. Vi hade ca 65 auktionsobjekt som tillsammans inbringade 1,5 miljoner till fonden- ett fantastiskt resultat!

Nu fortsätter vi bygga ut befintliga Hus och Lund står snart klar med 7 nya familjerum. Till hösten börjar Göteborg sitt stora projekt med 13 nya rum. Om ett år kommer vi ha totalt 120 familjerum på fem Hus i Sverige att erbjuda. Insamlingarna hjälper tusentals familjer varje år, till ett boende nära sjukhusen och specialistvården. Förståelsen ökar när det gäller betydelsen av att ”hålla familjen tillsammans” – när ett barn blir svårt sjukt – oavsett diagnos.

Samtidigt bidrar vi till ett antal nya lekrum på sjukhusens väntrum och behandlingsrum vilket också är betydelsefullt för barnen och den trygghet de behöver inför behandlingarna.

Tack till alla som delade välgörenhetskvällen med oss och till alla er som bidrar på något sätt! Er omtanke och Ert engagemang är ovärderligt för att vi ska kunna hjälpa familjer med svårt sjuka barn, till ett ”hem hemifrån”!