Henrik Lundqvist stödjer utbyggnad av Ronald McDonald Hus

Under tisdagen togs det första spadtaget för utbyggnaden av Ronald McDonald Hus i Göteborg. 13 nya rum till en kostnad av 25 miljoner kronor ska ge fler familjer med sjuka barn möjligheten att bo i huset. Ishockeystjärnan och ambassadören Henrik Lundqvist var på plats för att träffa familjer och skriva autografer.

Henrik var en av de inbjudna som tog första spadtaget tillsammans med barn i olika åldrar. Ishockeystjärnan har skänkt närmare 80 000 dollar till den nya utbyggnaden, vilket är en betydelsefull gåva.

Under dagen bjöds det också på musikunderhållning, glass, ansiktsmålning, ballongkonst och popcorn. Superhjältar mot cancer och flera Frölundaprofiler fanns på plats tillsammans med Sahlgrenska Universitetssjukhusets sjukhusdirektör Ann-Marie Wennberg och Palle Lederhausen som är grundare av Svenska McDonald´s och initiativtagare till Ronald McDonald Barnfond i Sverige. Även familjer som bor eller har bott i huset deltog. Alla hjälptes åt att ta de första spadtagen på bygget som väntas stå klart senare delen av sommaren 2017.