Ge familjer med svårt sjuka barn ett hem hemifrån — Nu startar insamlingen till Ronald McDonald Barnfond

Idag startar McDonald’s årliga insamling för att stödja familjer med svårt sjuka barn. Under perioden, 7 november till 27 december, går 1 krona till Ronald McDonald Barnfond vid köp av ett Happy Meal eller en varm dryck. Insamlingen stödjer det viktiga arbetet med att bygga ut Ronald McDonald Hus så att fler familjer får möjlighet att bo i en hemlik miljö nära ett specialistsjukhus.

Idag finns det fem Ronald McDonald Hus runt om i Sverige. Husen, som ligger i Göteborg, Huddinge, Linköping, Lund och Uppsala, erbjuder familjer med svårt sjuka barn en trygg och hemlik boendemiljö nära ett specialistsjukhus under behandlingsperioden. Ronald McDonald Barnfond stöttar utbyggnationen av husen och under de senaste två åren har husen i Lund och Göteborg fått totalt 20 nya rum. De nya rummen betyder att de kan ta emot över 460 fler familjer varje år. Trots detta finns det fortfarande ett stort behov av flera rum på alla Ronald McDonald Hus. Senaste året stod nära 900 familjer utan plats. McDonald’s samlar därför in pengar till Ronald McDonald Barnfond för att fortsätta arbetet med utbyggnationerna.

– Husen är ett tryggt och hemlikt boende, nära sjukhuset, där familjer kan ha en någorlunda normal vardag under en svår tid när deras barn får behandling på det intilliggande sjukhuset. Vi ser ett stort behov av att erbjuda ännu fler familjer boende på Ronald McDonald Hus och det känns därför jättekul att vi gör en insamling på restaurangerna även i år. Det ger ett oerhört viktigt bidrag till fonden och dess arbete, säger Hanna Sandels, generalsekreterare för Ronald McDonald Barnfond.

Sedan starten av Ronald McDonald Barnfond 1990 har insamlingen till fonden gjorts årligen och detta är det andra året i följd som kampanjen pågår under flertalet veckor. Alla McDonald’s 210 restauranger i Sverige deltar i insamlingen och målsättningen är att överträffa förra årets insamling på 3,2 miljoner kronor.

– Vi vill göra det enkelt för våra gäster att bidra till Ronald McDonald Barnfond och utbyggnaden av Ronald McDonald Hus. Genom att besöka någon av våra restauranger och köpa en varm dryck eller ett Happy Meal kan vi tillsammans göra en stor skillnad, säger Henrik Nerell, presschef på McDonald’s Sverige.

Under perioden 7 november till 27 december går det att bidra genom att besöka någon av McDonald’s restauranger och köpa ett Happy Meal eller en varm dryck. Under kampanjen lanseras tre nyheter på McDonald’s meny av varma drycker med nya smaker på Latte: Mocha, Vanilla och Salted Caramel. Det går närsomhelst även att skänka en peng via Swish på 900 70 22, lägga något i sparbössorna eller använda swish QR-kod för att stötta Ronald McDonald Barnfonds fortsatta arbete.

Pressbilder
Bilder för nedladdning finns på Flickr

För mer information, kontakta:
Hanna Sandels, generalsekreterare Ronald McDonald Barnfond, hanna.sandels@rmdbarnfond.se, tel 0703-54 85 08