Familjer stöttar familjer med insamling till Ronald McDonald Barnfond

Mellan den 11 november och 12 januari går det att stödja familjer med svårt sjuka barn genom ett McDonald’s besök. Under perioden går 1 krona till Ronald McDonald Barnfond vid köp av en varm dryck eller ett Happy Meal. Insamlingen går till det viktiga arbetet med att bygga ut Ronald McDonald Hus så att fler familjer får möjlighet att bo nära ett specialistsjukhus i en hemlik miljö.

Det finns fem Ronald McDonald Hus i Sverige som erbjuder familjer med svårt sjuka barn en hemlik boendemiljö nära ett specialistsjukhus under behandlingsperioden. Husen har idag inte tillräckligt med rum och varje år står nästan 1 000 barnfamiljer utan plats. Därför samlar McDonald’s in pengar för att bidra till att bygga 21 nya rum under en fyraårsperiod.

– Insamlingen på restaurangerna är det enskilt största och viktigaste bidraget till fonden. Det finns ett stort behov av ytterligare rum för att ge fler barnfamiljer ett hem hemifrån under behandlingsperioden. Vi vet att de familjer som bor på våra hus är mycket tacksamma för att kunna hålla ihop familjen under en svår tid, säger Hanna Sandels, generalsekreterare för Ronald McDonald Barnfond.

Insamling till Ronald McDonald Barnfond har gjorts årligen sedan starten 1990, men i år är det första gången kampanjen pågår under totalt 9 veckor. Alla McDonald’s cirka 216 restauranger i Sverige deltar i insamlingen och målsättningen är att få ihop minst lika mycket som tidigare år, vilket är 3,3 miljoner kronor.

– Nu går det att göra skillnad genom att köpa en kaffe eller Happy Meal på någon av våra restauranger. Vi vill göra det ännu enklare för våra gäster att bidra till Ronald McDonald Hus och samlar i år in pengar under totalt 9 veckor. Särskilt kul är det att barn som bott på något av husen gjort teckningar som illustreras på bl a kaffemuggarna, säger Raymond Mankowitz, styrelseordförande i Ronald McDonald Barnfond och kommunikationsdirektör för McDonald’s Sverige.

Det går enkelt att bidra genom att besöka någon av restaurangerna och köpa en varm dryck eller ett Happy Meal, lägga något i sparbössorna eller skänka en slant via Swish, tel 123 900 70 22. Skicka gärna en hälsning till familjerna som bor på Husen via sociala medier, med #familjesupporter

Under helgen 26-27 november bjuder McDonald’s restauranger in till familjefest med pyssel och ansiktsmålning.

Pressbilder
Bilder för nedladdning finns på Flickr

För mer information, kontakta:
Hanna Sandels, generalsekreterare Ronald McDonald Barnfond, hanna.sandel@rmdbarnfond.se, tel 0703-54 85 08

Ladda ner pressmeddelande