Familjer har stöttat Ronald McDonald Hus med 4 miljoner kronor


Den 11 november till 12 januari skänkte alla McDonald’s restauranger i Sverige en krona för varje såld Happy Meal och varm dryck till Ronald McDonald Hus. Utöver det så har gästerna skänkt gåvor via bland annat Swish och insamlingsbössor på McDonald’s restauranger. Tillsammans samlades närmare 4 miljoner kronor in. Ett värdefullt bidrag som kommer att gå till utbyggnationen av befintliga Ronald McDonald Hus.

– Ett varmt tack till alla som har bidragit genom att köpa ett Happy Meal eller en varm dryck och till de som har skänkt en gåva! Det betyder oerhört mycket för vår verksamhet och möjligheten att ge fler familjer med svårt sjuka barn ett boende i hemlik miljö nära ett specialistsjukhus, säger Hanna Sandels, generalsekreterare Ronald McDonald Hus.

Det finns fem Ronald McDonald Hus i Sverige som erbjuder familjer med svårt sjuka barn en hemlik boendemiljö under behandlingsperioden vid ett specialistsjukhus. Husen har idag inte tillräckligt med rum och varje år står nästan 1 000 barnfamiljer utan plats. Därför samlar McDonald’s in pengar för att bidra till att bygga 21 nya rum under en fyraårsperiod. Ronald McDonald Hus arbetar även för att ett helt nytt Hus ska byggas vid Nya Karolinska sjukhuset i Solna i Stockholm. Bedömningen är 1500 familjer skulle kunna tas emot varje år.

Om Ronald McDonald Barnfond
Ronald McDonald Barnfond startade 1990 och är en fristående ideell stiftelse som drivs utan vinstintresse. Fonden har 90-konto och står under kontroll av Svensk Insamlingskontroll. Fondens vision är att alla de stora universitetssjukhusen i Sverige ska kunna erbjuda familjer med svårt sjuka barn boende på ett Ronald McDonald Hus.

Insamling till Ronald McDonald Hus har gjorts årligen sedan starten 1990. Alla McDonald’s cirka 216 restauranger i Sverige deltog i insamlingen. Familjer som har bott på husen bidrog med teckningar och berättelser som illustrerades på bland annat kaffemuggarna och påsarna.

Vill du skänka en gåva? 
Swisha på 123 900 70 22.