Artikel i DN: Anhörigboende på Nya Karolinska kan bli verklighet

FOTOGRAF: KRISTOFFER MARCHI, NYA KAROLINSKA PRESSBILDER

FOTOGRAF: KRISTOFFER MARCHI, NYA KAROLINSKA PRESSBILDER

I DN-artikeln från 15 juni, kan man läsa om att man kommit ett litet steg närmare ett anhörigboende på Nya Karolinska,  i veckan tas beslut av landstingsstyrelsen. Det finns ett stort behov av ett boende för familjer med barn som intensivvårdas där, och nu ska Landstinget undersöka vilka lokaler som kan göras om till boende för familjer med svårt sjuka barn.

Behovet har påtalats i flera år, och efter att DN uppmärksammat svårigheten för familjer att övernatta på det toppmoderna sjukhuset höll ansvariga politiker under förra våren möten med bland annat barnsjukvården och Ronald McDonald Barnfond.

Ella Bohlin (KD), sjukvårdslandstingsråd säger i artikeln att det saknats boende för familjer, och att många barn som vårdas på Nya Karolinska kommer från andra delar av Sverige. Det är en enorm fördel för alla inblandade om familjen kan fortsätta vara tillsammans i en hemlik miljö. Därför är det positivt att vi kan gå fram och fatta beslut i landstingsstyrelsen, fortsätter Ella.

Läs hela artikeln här:

DN artikeln

För mer information, kontakta:
Hanna Sandels, generalsekreterare Ronald McDonald Barnfond
0703-54 85 08,

 

Om Ronald McDonald Barnfond:  Ronald McDonald Barnfond grundades 1990 och är en fristående ideell stiftelse som drivs utan vinstintresse. Fonden har 90-konto och står under kontroll av Svensk Insamlingskontroll. Fondens vision är att alla de stora universitetssjukhusen i Sverige ska kunna erbjuda familjer med svårt sjuka barn boende på ett Ronald McDonald Hus. Läs mer på www.ronaldmcdonaldhus.se.