Annas Pepparkakor skänker julstämning till familjer boende på Ronald McDonald Hus

Sedan knappt ett år tillbaka har Ronald McDonald Hus ett samarbete med Annas Pepparkakor. Under november och december går en del av försäljningen av pepparkakshusen till Ronald McDonald Hus. Bidraget går till utbyggnaden av nya rum på befintliga Ronald McDonald Hus så att fler familjer kan bo i hemlik miljö under en svår tid i livet.

–   Samarbetet med Annas Pepparkakor är oerhört värdefullt och betyder mycket för verksamheten och vi är glada och tacksamma för deras bidrag. Det gör att vi kan erbjuda fler familjer ett boende på något av våra Hus, säger Hanna Sandels, Generalsekreterare på Ronald McDonald Hus.

Annas Pepparkakor sprider även julstämning till de familjer som bor på de fem Ronald McDonald Husen som finns i Sverige. 140 pepparkakshus skänks till familjerna som kommer få lite julstämning genom att tillsammans bygga och dekorera pepparkakshusen. För att fler ska få ta del av stämningen på Husen kommer byggena av pepparkakshusen att fotas för att sedan delas via sociala medier under hashtagen #familjesupporter.

–  Våra pepparkakshus är starkt förknippade med värme och gemenskap under advent och jul. Att veta att pepparkakshusen skänker familjerna lite glädje i vardagen, särskilt såhär inför jul, betyder mycket för oss, säger Caroline Tejler, Marknadschef på Annas Pepparkakor.

Fakta samarbetet med Annas Pepparkakor
Samarbetet mellan Ronald McDonald Hus och Annas Pepparkakor kommer att ge ett finansiellt stöd på 100 000 kr. Pengarna kommer att användas till utbyggnationen av befintliga Hus, där en utbyggnation av 13 nya rum på Ronald McDonald Hus i Göteborg pågår för fullt.

Om Ronald McDonald Barnfond
Ronald McDonald Barnfond startade 1990 och är en fristående ideell stiftelse som drivs utan vinstintresse. Fonden har 90-konto och står under kontroll av Svensk Insamlingskontroll. Fondens vision är att alla de stora universitetssjukhusen i Sverige ska kunna erbjuda familjer med svårt sjuka barn boende på ett Ronald McDonald Hus.