Alpinstjärnan Sara Hector ambassadör för Ronald McDonald Barnfond

Sara Hector, alpin landslagsåkare, är Ronald McDonald Barnfonds nya ambassadör. Genom ambassadörskapet kommer Sara berätta om sitt engagemang i olika sammanhang, för att fler människor ska få kännedom om Ronald McDonald Hus och förståelse för hur värdefullt ett hemlikt boende är för familjer med svårt sjuka barn i behov av specialistvård.  

Ronald McDonald Barnfond grundades 1990 i syfte att erbjuda familjer med svårt sjuka barn ett hemlikt boende under tiden det sjuka barnet får specialistbehandling på det intilliggande sjukhuset. Fram till idag har Ronald McDonald Barnfond finansierat byggandet av fem Ronald McDonald Hus i Huddinge, Göteborg, Linköping, Lund och Uppsala. Här kan familjerna bo tillsammans i en hemlik och trygg miljö, ha en så fungerande vardag som möjligt är, och framförallt ges ett andrum under en mycket omtumlande tid i livet då ett barn är svårt sjuk.

Nu blir den alpina landslagsåkaren Sara Hector ambassadör för stiftelsen.

SarahHector_insta_storslalom.PNG

– Jag är stolt och glad över att bli ambassadör för Ronald McDonald Barnfond. I december besökte jag Ronald McDonald Hus i Huddinge. Jag blev helt tagen av verksamheten och det stöd det innebär för familjer som kanske genomgår den värsta av utmaningar. Att få vara tillsammans med sin familj är ju superviktigt, särskilt när man är sjuk. Huset var jättemysigt och så långt ifrån en steril sjukhusmiljö man kan komma. Det kändes som ett riktigt hem, ombonat och skönt, säger Sara Hector.

Samarbetet innebär att Sara kommer att bära Ronald McDonald Barnfonds logo på sin sponsorjacka och berätta om sitt engagemang i olika sammanhang däribland via sociala medier men även genom att delta vid invigningar, jubileum på de olika Husen, samt medverka i företagsnätverket och andra evenemang.

– Vi är stolta att kunna presentera Sara Hector som vår nya ambassadör. Sara är en otroligt karismatisk person, ödmjuk, full av energi och en förebild för många oavsett ålder och intresse. Vi är glada för hennes genuina intresse och engagemang för vår verksamhet och att hon vill vara det stöd vi så väl behöver i att berätta om vår viktiga verksamhet. Med Sara som vår ambassadör hoppas vi att ännu fler ska få veta hur värdefullt Ronald McDonald Hus är för alla de familjer vars barn är i behov av specialistvård, ofta långt hemifrån. Att ha en alpin skidstjärna som vår ambassadör är helt fantastiskt och väldigt välkommet, säger Hanna Sandels, generalsekreterare för Ronald McDonald Barnfond.

Pressbilder
Fler bilder för nedladdning finns på Flickr

För mer information, kontakta:
Hanna Sandels, generalsekreterare Ronald McDonald Barnfond
0703-54 85 08, hanna.sandels@rmdbarnfond.se

Om Sara Hector: Sara Hector är en av våra främsta svenska alpina skidåkare som ingår i det svenska landslaget. Hennes specialdisciplin är storslalom. Hon debuterade i världscupen 2009 och har sedan dess tagit fem mästerskapsmedaljer varav tre på junior-VM, samt pallplatser i världscupen. Sara är också med i svenska OS-truppen i Sydkorea, med start i februari 2018.

Om Ronald McDonald Barnfond: 
Ronald McDonald Barnfond grundades 1990 och är en fristående ideell stiftelse som drivs utan vinstintresse. Fonden har 90-konto och står under kontroll av Svensk Insamlingskontroll. Fondens vision är att alla de stora universitetssjukhusen i Sverige ska kunna erbjuda familjer med svårt sjuka barn boende på ett Ronald McDonald Hus. Läs mer på www.ronaldmcdonaldhus.se.