Volontärarbete – en sysselsättning som får mig att känna frihet och meningsfullhet

Volontärarbete – en sysselsättning som får mig att känna frihet och meningsfullhet

kvinna i trädgård

Jag började jobba som volontär våren 2016. Stillasittande arbete, tidigare utmattning, och mer tid över då barnen flyttat hemifrån fick mig att vilja hitta en sysselsättning eller hobby som jag ”ville” göra, utan att känna krav. En sysselsättning som kunde få mig att känna frihet och meningsfullhet.

Jag sökte på internet och då såg jag att Ronald McDonald Hus i Huddinge behövde hjälp med sin trädgård, och kände direkt att det skulle vara en perfekt plats för mig att vara på.

Och det blev verkligen en ”win win” situation. Jag kan vara ute och jobba fysiskt med blommor och växter och få återhämtning, samtidigt som jag kan vara till hjälp för verksamheten. Det behövs nästan alltid göras något ute: vattna, rensa ogräs, klippa häckar eller plantera. Om det inte är något särskilt på agendan kan jag bestämma själv utifrån vad jag orkar och har lust med.

Huset är en så speciell plats att vara på, här utförs ett otroligt viktigt och värdefullt arbete. Jag känner mig alltid välkommen hit och alla är så tacksamma för det jag gör.

/Kristina