Volontären Kristina känner att hon jobbar för en god sak, att familjerna ska trivas i Huset

Volontären Kristina känner att hon jobbar för en god sak, att familjerna ska trivas i Huset

kvinna i randing tröja

Jag heter Kristina Lundquist och är 66 år.

Jag började som volontär på Ronald McDonald Hus i Uppsala i november 2016. Jag hade då varit volontär på Uppsala Stadsmission/Crossroad i några år och kände att jag ville prova något nytt men då visste jag inte vad jag ville göra.

Min man och jag var på en konsert på Uppsala Konsert o Kongress som Ronald McDonald Hus var värd för. Trevlig konsert. Lotta Sterning berättade om verksamheten och att den i mångt och mycket fungerade tack vare volontärer. Där vill jag vara tänkte jag, ringde Lotta nästa dag och på den vägen är det. Jag är i huset endast cirka tre timmar i veckan. Vi ska inte tråkas ut säger Lotta, ha, ha! Jag hjälper till med att städa rum när någon familj checkat ut. Vi byter lakan, handdukar, städar rummet och badrum, så det är fint tills nästa familj kommer. Vidare städas kök och korridorer, vardagsrum, entré och toaletter. Med jämna mellanrum blir det lite mer grovstädning. Vi blir alltid bjudna på kaffe och ganska ofta smaskiga bakverk och då får vi tillfälle till en trevlig pratstund med de som är anställda i huset.

Jag är pensionär sedan fyra år och tycker det känns bra att göra något utanför hemmet, något inbokat varje vecka. Ronald McDonald Hus är ett väldigt trevligt ställe att vara på. Vi träffar många sjuka tappra små barn och deras föräldrar. Det känns att man jobbar för en god sak, att familjerna ska trivas i huset.

Jag har även lockat med maken Lasse som tar sig an elfel, lagar saker, klipper gräs med mera. Vi trivs väldigt bra båda två. Nu har vi haft sommarlov men i september kör vi igång igen.

Vänliga hälsningar

Kristina Lundquist