”Ni räddar trasiga själar”- en familjs berättelse från Ronald McDonald Hus

”Ni räddar trasiga själar”- en familjs berättelse från Ronald McDonald Hus

litet barn

FOTO: RMHC BILDARKIV

Vi bodde på Ronald McDonald Hus i Göteborg från februari till juni 2017.

Vår flicka kom med helikopter till Drottning Silvias Barnsjukhus. Läkarna visste inte vad som var fel, men hjärtat fungerade inte som det skulle.

Andra dagen på sjukhuset fick vi ett rum på ”Ronald”. I allt töcken av känslor och kaos, så visade Linda oss runt. Allt var så stort, köket, vardagsrummen, lekrummet, vårt rum Apan. Får vi bo här, helt gratis tänkte jag. Varför har jag aldrig förstått att det finns sådan fantastisk hjälp till familjer som är mitt i sin värsta mardröm. Till och med tvättmaskinerna är självdoserande. Jag behövde bara tänka på maten som vi behövde äta. Och vissa dagar behövde vi inte ens det, då fantastiska företag runt om i Göteborg/Sverige/världen, bjöd oss på lunch, fika, middagar regelbundet. Och tack alla som gjorde det lilla extra åt alla med specialkost. Cyklade förbi affären för att köpa vegetarisk mat.

När vi visste att vi skulle stanna länge fick vi ett större rum, Hunden. Här fick storasyster ett eget rum och vi fick ännu mer utrymme att reparera vår familj.

Att få leka i lekrummet, när Pippi var borta från Pippihuset och personalen på 10 sekunder hämtade en ny Pippi. Storasyster var i paradiset mitt i allt kaos.

När vi tänker tillbaka på vår tid i huset, minns alla fina familjer vi har träffat, sorgen vid någons bortgång, glädjen vi har delat vid sammankomster, i hallen och vid hemgång när någon äntligen fick åka hem. Ni kommer alla finnas i våra hjärtan. Tack för att ni gjorde vår vistelse underbar mitt i allt.

Tack till den fina personalen och volontärerna. Att få se ert engagemang och stöd i trasiga familjer, era tårar i glädje och i sorg. Att få glädjas med er att vi fick åka hem med vårt barn, med ett nytt friskt hjärta. Ni delar minnen med oss som vi inte kan beskriva för omvärlden. Ni räddar trasiga själar!

Kramar och kärlek

Familjen Colling

(Fotot tillhör inte familjen, utan är från RMHCs bildarkiv)