Mycket hockeyglädje för familjerna

Mycket hockeyglädje för familjerna

Henrik Lundqvist med barn

Familjerna på Ronald McDonald Hus i Göteborg blev bjudna på hockey i Scandinavium i samarbete med Frölunda hockey och med stöd av Henrik Lundqvist Foundation (HLF). De fick träffa Henrik Lundqvist bror Joel. En av dessa familjer var familjen Amnesjö.

Vi blev tillfrågade av en annan familj i Huset och bestämde att vi skulle följa med. Det var en spännande upplevelse både för mig som förälder och för min son Axel, snart fem år, som aldrig varit på hockey förut, säger pappa Mattias.

–  Att få sitta i bröderna Lundqvist lounge och bli serverad hamburgare kändes lyxigt. Tyvärr blev det förlust för Frölunda men det vägdes upp av att vi alla fick träffa Joel efteråt. Axel tyckte det var toppen att dansa till den höga musiken som spelades i pauserna. Det var kul att träffa en så känd hockeyspelare och visst är han lik sin brorsa! Axel var blyg och ville inte gå fram till honom så då tog sig Joel tid att gå fram och sätta sig bredvid honom och prata.

I början av december 2018 fick familjens dotter Liv, då tre månader gammal, hjärtsvikt och behövde ett nytt hjärta. Hon fick ett nytt hjärta den 7 januari och nu håller hon på att återhämta sig. Familjen har bott på Ronald McDonald Hus i Göteborg.

På Husen ordnas det olika aktiviteter ibland för familjerna som bor där, det kan handla om husmiddagar, filmkväll, grillkväll och aktiviteter som hockeymatch. Det betyder enormt mycket för familjerna och även syskon, som får skingra tankarna för en stund, i en för övrigt kaosartad tillvaro.