Margareta Ring om livet som volontär

Margareta Ring om livet som volontär

Jag heter Margareta Ring och bor i Uppsala. För två och ett halvt år sedan slutade jag mitt arbete på ett läkemedelsföretag i Stockholm. Jag hade då pendlat i 20 år och kände för en förändring. Jag hade tänkt söka arbete i Uppsala men kom fram till att jag istället skulle göra något ideellt. Jag tittade på vad Volontärbyrån erbjöd och såg då ett uppdrag hos Ronald McDonald Hus i Uppsala.

Fick snabb återkoppling från Lotta och vi bestämde tid för ett besök. Jag blev guidad i det fina huset och sedan februari 2016 har jag varit där. Verksamheten är meningsfull och lätt att knyta an till.

Jag har valt att främst städa. Då får man röra på sig och det finns alltid arbetsuppgifter. Jag brukar komma vid åtta på morgonen. Ibland är nattpersonalen kvar och vi tar en kaffetår. Sedan är det dags för städning av kök och matrum. Om någon familj reser hem är det städ av rum och tvätt av handdukar och sängkläder. Fram på förmiddagen blir det fikarast och en pratstund!

Jag brukar även vara med vid vår- och höststädning utomhus. Då rensas det i rabatter, krattas och fixas.

Som volontär har man förmånen att själv få bestämma om man vill vara med i en arbetsgemenskap! Om det inte vore trevligt skulle jag inte fortsätta. Jag är jätteglad att jag kommit i kontakt med Ronald McDonald Hus och den verksamhet som bedrivs!

Vänliga hälsningar

Margareta