Lovisa, 10, vill hjälpa sjuka barn – fixar disco – nu är Lovisa nominerad till årets eldsjäl

Lovisa, 10, vill hjälpa sjuka barn – fixar disco – nu är Lovisa nominerad till årets eldsjäl

familj

Lovisa är nominerad till årets eldsjäl för sitt arbete för Ronald McDonald Hus Göteborg, gå gärna in och rösta på Lovisa här!

Tre år och närmare 48 000 kronor senare fortsätter Skenetjejen Lovisa Olssons engagemang. Närmast med ett lite läskigt, men välgörande, disco.

Sedan 2014 har Lovisa Olsson, i dag 10, på olika sätt samlat in pengar till Ronald McDonald Hus i Göteborg som erbjuder bostäder med hemmiljö för svårt sjuka barn och deras familjer. Det har bland annat handlat om försäljning på loppis och marknad och galatillställning. Och för en tid sedan kläckte Lovisa idén om ett disco för barn i hennes egen ålder. En tillställning som kommer att äga rum i Hyssna bygdegård den 20 oktober – med liveband på scen.

Halloween-tema

Förhoppningen är att kombinera nytta med nöje.

– Jag vill att barn ska kunna komma och ha roligt och att vi samtidigt ska få in mycket pengar till Huset, säger hon förväntansfullt.

Temat kommer att vara Halloween och till sin hjälp har Lovisa ett flertal personer. Som en av idésprutorna fungerar Carina Jernberg från Hyssna som har en hel del värdefulla erfarenheter.

– Vi har haft Halloween-fester som ungdomar ser som episka. Vi kommer att gå all in. Det kommer att bli motorsågar och mumier och lik och kyrkogårdar. För den rätta stämingen, säger hon.

Texten är tagen från artikel i Markbladet och skriven av Lena Carlsson.