Familjen Andersson

Familjen Andersson

Familjen Andersson från Åland består av mamma Carina, pappa Micke, storasyster Tilde och lillebror Elliot. En kylig vårdag 2013 föddes Elliot för tidigt på Ålands Centralsjukhus.

På grund av sin tidiga födelse behövde Elliot bo kvar på sjukhusets samvårdsavdelning.
Som förälder krävdes då en hundraprocentig närvaro, för att tillsammans med personalen vårda Elliot dygnet runt. Att låta storasyster Tilde 3,5 år bo på sjukhuset var inget alternativ.

Det var därför en stor lättnad för familjen när de blev erbjudna en plats på Ronald McDonald Hus i Uppsala. På plats fick pappa Micke och mamma Carina möjligheten att vara tillsammans med storasyster Tilde varannan natt för att samla energi så att de skulle kunna vara vakna och mata Elliot varannan timme nästa natt. Tack vare vistelsen på Ronald McDonald Hus fick familjen kraft att fokusera på det viktigaste – att Elliot skulle bli frisk så snart som möjligt.

Familjen har många positiva minnen från sin vistelse på Ronald McDonald Hus. Deras starkaste intryck är att allting i huset var noggrant genomtänkt i minsta detalj, allt för att underlätta deras tuffa tillvaro när Elliot vårdades.

– Lokalerna på Ronald McDonald Hus är fräscha, barnvänliga och allt du behöver finns där. Dessutom träffade vi personer som befann sig i samma situation som vi, och som vi kunde prata av oss med och utbyta erfarenheter med, berättar Carina och Micke Andersson.

Under familjen Anderssons tid i huset var det ytterligare tre familjer med för tidigt födda barn som bodde i huset. Alla familjerna hade olika utmaningar, både bakom och framför sig, men familjerna var ett viktigt stöd för varandra under sina vistelser på Ronald McDonald Hus.

familj