Våra ambassadörer

Genom åren har Ronald McDonald Barnfond haft flera ambassadörer. Alla har gjort en fin insats och kunnat berätta om vår verksamhet för allmänheten och deltagit på olika aktiviteter.

Vi arbetar med flera kända personer som stöttar oss på olika sätt. Gemensamt är att har ett stort engagemang för vår verksamhet och de familjer som bor på våra Hus.

Henrik Lundqvist

Henrik Lundqvist – professionell ishockeymålvakt

Henrik är Sveriges genom tidernas mest kända internationella ishockeymålvakt. Han har spelat i flera svenska lag men som längst i Frölunda Indians där han debuterade i elitserien år 2000. Där slog han flera rekord och tilldelades därmed priser som Honkens trofé, Guldhjälmen och Guldpucken under en och samma säsong. Idag spelar han för New York Rangers. Ingen annan svensk NHL-målvakt har vunnit fler matcher eller hållit nollan fler gånger än Henrik. Dessutom har han vid flera tillfällen blivit uttagen till NHLs årliga All Star-match.

”Det är en ära att få vara ambassadör för Ronald McDonald Barnfond. Min välgörenhets organisation, Henrik Lundqvist Foundation, är fokuserad på att hjälpa barn och deras familjer som har det svårt. Ett av mina första minnen från välgörenhet är några av mina besök på Ronald McDonald huset i Göteborg för nästan 15 år sen. Intrycken jag fick var kraftfulla och känslosamma. Att idag kunna vara med och hjälpa en sådan fantastisk organisation känns jättekul och inspirerande. Jag och min fru Therese är glada att kunna hjälpa till med RMH utbyggnads- projekt och sprida mer kunskap om vilket fantastiskt jobb som görs för dom sjuka barnen och deras familjer.”

 
SarahHector_insta_porträtt.PNG

Sara Hector - alpin landslagsåkare

Sara Hector är en av våra främsta svenska alpina skidåkare som ingår i det svenska landslaget. Hennes specialdisciplin är storslalom. Hon debuterade i världscupen 2009 och har sedan dess tagit fem mästerskapsmedaljer varav tre på junior-VM, samt pallplatser i världscupen. Sara är också med i svenska OS-truppen i Sydkorea 2018.

"Jag är stolt och glad över att bli ambassadör för Ronald McDonald Barnfond. I samband med att jag besökte Ronald McDonald Hus i Huddinge, blev jag helt tagen av verksamheten och det stöd det innebär för familjer som kanske genomgår den värsta av utmaningar. Att få vara tillsammans med sin familj är ju superviktigt, särskilt när man är sjuk. Huset var jättemysigt och så långt ifrån en steril sjukhusmiljö man kan komma. Det kändes som ett riktigt hem, ombonat och skönt" 

 
Hanna von Spreti

Hanna von Spreti – musikalartist, dansare och sångerska

Denna allsidiga showgirl har många strängar på sin lyra. Spelat bl.a Alex, den dansanta tuffa tjejen i musikalen Flashdance och vunnit Guldmasken för sin uppskattade roll i musikalen ”Singin in the rain”. Tävlat i melodifestivalen flera gånger och nu spelar hon Janet van de Graaff i Förklädet.

”Huset betyder så mycket för familjer med svårt sjuka barn! Att få vara i en hemlik miljö, att få möjligheten att bo tillsammans, att laga en middag ihop kan vara räddningen i den redan så tuffa situationen. Jag är säker på att huset verkligen räddar liv! Tack till alla som stöttar och engagerar sig i Ronald McDonald Hus.”

 

Peter Johansson

Peter Johansson  – musikalartist, rocksångare och gitarrist.

Sveriges främste Queen-tolkare och har turnerat med den hyllade musikalen ”Champions of Rock”.  ”Så ska det låta-veteranen”  är uppvuxen i S:t Anna skärgård och har gjort stor succé i Londons West End.  

 

Matilda Grün

Matilda Grün – artist och frilansande sångerska med bas i Stockholm och rötter i St Anna skärgård.

Sångfågeln som länge lånats ut till musikalscenerna i Tyskland och Österrike. Matilda Grün klara och känslosamma röst kan bl.a. upplevas i  The Shoo Shoo sisters – A tribute to the Andrews sisters!

Peter och Matilda är kusiner och gör också många gemensamma uppträdanden genom PNMMusic.

”Ronald McDonald Barnfond fyller en väldigt viktigt funktion och bedriver ett alltigenom seriöst och fint arbete. Vi är båda småbarnsföräldrar och känner fullt ut för de familjer som hamnar i en så jobbig situation som att ett barn blir svårt sjukt. Att i det läget få den stöttning som Ronald McDonald Husen ger förstår vi är helt ovärderligt!”