Renovering av Ronald McDonald Hus i Göteborg

Ronald McDonald Hus i Göteborg har påbörjat sin renovering utav sju rum i den första etappen. Det är sex familjerum och nattpersonalens sovrum och korridorer. Totalt är det 25 rum som behöver renoveras i olika etapper.

Varför behöver rummen renoveras?

-  Rummen är i behov att renoveras efter att 700 familjer har bott där och det är 19 år sedan Huset byggdes. Dessutom har det tillkommit nya branddirektiv med krav på sprinkler inne i familjerummen. Badrummen renoveras samtidigt och det har satts in sprinkler, dragit om el och målat m.m., säger Bodil Frölén, verksamhetschef Ronald McDonald Hus i Göteborg. 

-  Utbyggnationen av 13 nya rum 2017, har möjliggjort att vi kan dela upp renoveringen utan att det påverkar beläggningen för mycket, vilket också känns bra, fortsätter Bodil.

Hur har ni finansierat renoveringen?

-  Sponsorer betyder oerhört mycket och samtliga som varit inne i projektet har bidragit till Husets renovering, vilket möjliggör att det kan renoveras i en raskare takt. Kålltorps Bygg som också var ansvariga för utbyggnationen 2017, är inne och hjälper till även denna gång, vilket vi är mycket glada för. De känner till verksamheten väl och har ett hjärta i Huset. Utöver att de bidragit i projektet är de också goda ambassadörer för vår renovering och sprider kännedom och engagemang till sina underleverantörer, många av dessa har inspirerats och gått in som sponsorer på sina delar. Ronald McDonald Barnfonds ambassadör Henrik Lundqvist med sin välgörenhetsfond Henrik Lundqvist Foundation stöttar ett rum för renovering med 200 000 kronor. Samt Barncancerfonden Västra sponsrar med ett rum med 200 000kr. Alla dessa bidrag sammantaget betyder oerhört mycket för Huset, säger Bodil.

Vad betyder den här renoveringen för er?

-  Vi har nya fina familjerum med sprinkler som skall klara 20 år till. Parallellt med vår renovering av våra familjerum har vi också haft en uppfräschning av vårt gamla tonårsrum och datarum som Lotta från Inredningskreatören har varit projektledare för. Tonårsrummet har blivit ett härligt chillrum rum och gamla datarummet ett aktivitetsrum. Finansieringen av dessa är gjort av företag och föreningar som samlat in pengar till Huset. Rummen används flitigt vilket är härligt att se, avslutar Bodil.