Under årets välgörenhetsgala ropade McDonald´s franchisetagare Annika Östlund och Claes-Göran Jönsson in objektet ”Träna med Henrik Lundqvist”. Henrik hade skänkt objektet till förmån för Ronald McDonald Barnfond och det auktionerades ut under välgörenhetskvällen. Den 16 augusti var det dags för Annika och hennes gäng från VIK Hockey Ungdom att träffa Henrik tillsammans med familjen Schött från Ronald McDonald Hus.

– Det blev en oförglömlig dag med hockeylegenden Henrik Lundqvist. Vi blev
otroligt trevligt bemötta av Henrik och Mikael på Frölundaborg. Utöver istid med Henrik fick vi en rundtur i Frölundaborg och se en träning med Henrik och några hemkommande NHL stjärnor till killarnas stora lycka, berättar Annika.

Annika bjöd också med Isac och hans familj som tidigare bott på Ronald McDonald Hus i Göteborg, vilket var oerhört uppskattat. Familjen bodde på Huset i Göteborg under tiden deras son Tristan behandlades på sjukhuset intill.

– Tack för att Isac fick möjligheten att få träffa Henke, vilken fantastisk dag det blev. Isac var så nöjd och dessutom fick dom träffa sju andra NHL-spelare och fick deras autografer, sa Isaks mamma Sofia.