OBS! Seminariet är inställt på grund av för få anmälningar!

Välkommen på frukostseminarium 18 okt! 

”Vad betyder Ronald McDonalds Hus? – en verklig berättelse”

bild på ourlounge.jpg

Kom och lyssna på Kristine Lorentzson, författare till romanen "Nästan alla dagar grät jag". Hon berättar utifrån egen erfarenhet vad Ronald McDonald Hus verkligen betyder för dem som är länge på sjukhus. Vad påverkas och blir viktigt i livet när man tvingas bo på annan plats än hemma, vara en splittrad familj och ständigt vara rädd för döden? Vilken roll spelar Ronald McDonald Hus när en familj utsetts för hård press i månader Och på vilket sätt är Ronald McDonald Barnfond och Husen en viktig länk i vården och stödet till familjerna och deras sjuka barn. Vi berättar om vad de insamlade pengarna går till!

 Var?  Bonnier Conference Center, Bonnierhuset, Torsgatan 21, Stockholm.

När?  18 oktober kl.8-10 (frukost finns uppdukat mellan 8-8.30)

Osa? Senast 10 oktober, till: anna.lundh@rmdbarnfond.se , uppge ”18 oktober” i mailet.

OBS! Seminariet är inställt på grund av för få anmälningar!

 Frågor? Maila: anna.lundh@rmdbarnfond.se eller ring: 0703-548713.

Romanen ”Nästan alla dagar grät jag” är berättelsen om en familj där sonen blir akut inlagd på sjukhus för hjärtsvikt. Vem blir man, när man får veta att ens barn är nära att dö i en livshotande hjärtsjukdom? Vad kan man ta in och vad flyter förbi? Hur går tankarna för den som tvingas bo länge på sjukhus? Vad innebär det att leva och hur nära kan Döden stå utan att ta den man älskar? 

Under frukosten finns möjlighet att köpa ett signerat exemplar till specialpris.

Varmt välkomna!

Hanna Sandels, Generalsekreterare Ronald McDonald Barnfond

Om Ronald McDonald Barnfond: En ideell insamlingsstiftelse med syftet att stötta familjer med svårt sjuka barn. Vi gör det genom att bygga Ronald McDonald Hus, ett hemlikt boende, på gångavstånd till sjukhuset. Vi har fem Hus alldeles intill universitetssjukhusen i Göteborg, Huddinge, Linköping, Lund och Uppsala. På Husen kan familjerna koppla av och vila för att orka vara det stöd det sjuka barnet så väl behöver, för när ett barn blir svårt sjukt är det viktigare än någonsin att ha familjen nära.

Om Kristine Lorentzson: Kristine är statsvetaren som efter 20 år inom offentlig förvaltning sadlade om till författare och föreläsare. Idag har hon ett eget förlag, föreläser om erfarenheterna när sonen fick ett nytt hjärta och skriver på fler romaner. I augusti blev hon Årets Nyföretagare 2018 i Växjö. Motiveringen: För ditt mod att berätta. För din drivkraft och framåtanda, att gå från idé till genomförande. För din förmåga att vända något svårt till ett positivt bidrag till världen. Från och med hösten 2018 är hennes bok kurs- och referenslitteratur på Linnéuniversitetet och Linköpings universitet för sjuksköterskor och läkare.