Födelsedagskalas på Husen i Göteborg och Linköping i augusti!

Jubilarer RMH GBG och Linköping.JPG

Huset i Göteborg har firat 20 år och Huset i Linköping 10!

Tänk att vi den här hösten har två av våra fem svenska Ronald McDonald Hus som fyller jämnt!
Både i Göteborg och i Linköping hölls det jubileumskalas i augusti för såväl gäster som bor och har bott på husen, generösa och osvikliga sponsorer, samarbetspartners som för volontärer och medarbetare som ser till att vi alltid finns tillgängliga och välkomnande dag ut och dag in, året om, alla dagar och timmar på dygnet.

Det är något visst att få vara med och uppleva den värme, kärlek och omtanke som omger våra hus. Att se hur människor kommer för att fira något som vi ju alla egentligen hade önskat inte behövdes finnas. Men visst behövs våra hus.  Allvarliga sjukdomar och olyckor är en del av livet och att våra hus kan få vara ett tillfälligt hem för hela familjen nära den vård man behöver och på så vis underlätta både livet och vardagen i en utsatt situation känns verkligen fantastiskt. Dagligen möts vi av tacksamhet och uppskattning för att vår verksamhet finns och kompletterar sjukvården genom att vara en trygg plats att landa i under tuffa perioder på sjukhus. Och visst är väl det bästa betyg vi kan få när en familj som är på väg att checka ut för att åka hem säger:
- “Tack! För allt. Vi har haft det så himla fint och trevligt här….trots sjukdom och oro”. Det är då vi lyckats med vårt mål att komplettera sjukvården med ett tryggt och hemlikt boende nära sjukhuset. Och visst är det värt att fira!

Ronald McDonald Hus i Göteborg var Sveriges andra och invigdes den 7 september 1999. Lite i förskott firades denna välbevarade och omtänksamma 20-åring den 14 augusti i strålande solsken. I trädgården bakom Huset hade ett digert fika-bord dukats upp med allt ifrån tårta och kakor till sockervadd och glass. Tack till alla fina sponsorer i Göteborg som hjälpte till att göra dagen till en fest: Lejonet & Björnen glass, Dahl´s bageri, Henrik Lundqvist Foundation, Lilla Spinneriet, Café Damatteo, Michaelas Godbitar, Spira Food, Henrik Lundqvist Foundation, Superhjältar mot cancer, Jontefonden och LongKalsong.

Ronald McDonald Hus i Linköping var det fjärde huset i ordning av våra fem befintliga hus och stod klart 2009. Ett härligt tårtkalas i trädgården utanför huset bjöds det på den 26 augusti. Musik av Bar Trio och Jolle Tokstolle hjälpte till att få gästerna att både sjunga med och kikna av skratt. ICA Maxi Stormarknad Linköping och ICA Supermarket Tannefors bidrog med mumsiga tårtor och glass!