Hon blir ny generalsekreterare för Ronald McDonald Barnfond

Anna-Karin Norrman ny GS - 1.jpg

Nu står det klart att Anna-Karin Norrman tillträder som generalsekreterare för Ronald McDonald Barnfond i augusti. Anna-Karin har sedan tidigare erfarenhet och insyn i verksamheten efter sin tid som verksamhetschef för Ronald McDonald Hus i Göteborg och som ledamot i styrelsen för Ronald McDonald Barnfond.

Anna-Karin Norrman kommer närmast från sitt arbete som fristående konsult inom organisations- och verksamhetsutveckling, och även som Marknadsområdeschef för Fastighetsförvaltningen på Riksbyggen i Göteborg. Hon tillträder som ny generalsekreterare för Ronald McDonald Barnfond den 12 augusti, där hon har tidigare erfarenhet som styrelseledamot och har även arbetat som verksamhetschef för Ronald McDonald Hus i Göteborg mellan 2007-2017.

- Det är med stor glädje vi välkomnar Anna-Karin tillbaka till Ronald McDonald-familjen. Hennes gedigna erfarenhet från verksamheten, välgörenhetsarbete och marknadsarbete gör oss väldigt trygga i att låta henne ta över arbetet efter Hanna Sandels, som drivit arbetet med fonden med stora framgångar under de senaste åren, säger Niclas Melin, styrelseordförande Ronald McDonald Barnfond.

Anna-Karin Norrman efterträder Hanna Sandels som varit generalsekreterare för Ronald McDonald Barnfond, där hon bland annat fokuserat på dialoger med intressenter, att öka kännedomen om stiftelsen och dess verksamhet, vidareutveckla samarbeten med ambassadörer, sponsorer och den internationella moderorganisationen, Ronald McDonald House Charities.

- Givet det fantastiska arbete som Ronald McDonald Barnfond uträttar är det en stor ära för mig att få fortsätta arbeta med dessa viktiga frågor. Som generalsekreterare är min ambition att kunna bidra till att ännu fler familjer ska kunna bo tillsammans och få en fungerande vardag mitt när ett barn blir allvarligt sjukt och behöver behandlas på specialistsjukhus. Jag vill också jobba för att fler människor ska få upp ögonen för det fantastiskt viktiga arbete Fonden och Husen tillsammans gör och få alla medarbetare inom McDonald’s att känna sig stolta över det de är med och bidrar till, säger Anna-Karin Norrman, tillträdande generalsekreterare för Ronald McDonald Barnfond.

Anna-Karin tillträder rollen som Generalsekreterare för Ronald McDonald Barnfond den 12 augusti.

Om Ronald McDonald Barnfond 
Ronald McDonald Barnfond är en ideell insamlingsstiftelse med 90-konto. Vi samlar in pengar för att bygga Ronald McDonald Hus där familjer med svårt sjuka barn kan bo tillsammans i en hemlik och trygg miljö, nära sjukhuset. Det finns 5 Hus runt om i Sverige: Huddinge, Linköping, Lund, Göteborg och Uppsala. Varje år bor det 3 600 familjer på Husen och sedan starten 1993 har det bott 200 000 familjemedlemmar totalt.