Fokus på barns trygghet i Ronald McDonald Barnfonds insamlingskampanj

Display lnfeed 640x320_alex-6.jpg

Familjen är kärnan för ett barns trygghet och gosedjuret bidrar till att ett barn får ett lugn i alla stunder. Tryggheten återspeglas i Ronald McDonald Barnfonds första egna insamlingskampanj där ”Nallen” spelar huvudrollen.

På Ronald McDonald Hus kan hela familjen bo tillsammans då livet satts på paus då ett barn drabbas av svår sjukdom. Att ha ett ombonat och tryggt boende där hela familjen kan vara tillsammans och ha en vardag, är otroligt viktigt för att en familj ska orka ta sig igenom den tuffa perioden de genomgår. Hela familjen stärks av att få vara tillsammans när ett barn drabbas av svår sjukdom. Nallen spelar en viktig roll för ett barns trygghet, men det krävs mer än ett gosedjur för att skapa trygghet och lugn för ett svårt sjukt barn.

Syftet med kampanjen är att belysa värdet trygghet när man är svårt sjuk. Gosedjuret, och att få vara tillsammans med sin familj, är viktigare än något annat. På Ronald McDonald Hus erbjuds familjer en lugn, ombonad oas för total avkoppling. Utöver värdet av att vara tillsammans med sin familj, belyser kampanjen även den stora efterfrågan då hundratals familjer varje år nekas boende pga. av platsbrist.

-        Efterfrågan på boende vid Ronald McDonald Hus är stor. Det är därför vi bygger ut befintliga Hus, men det är fortfarande alldeles för många familjer som vi måste tacka nej till. Dessutom vill vi bygga ett nytt Hus där vi vet att behovet är mycket stort. Specialistvården finns sällan på hemorten, vilket gör att det ofta kan vara en stor utmaning att resa till och från sjukhuset. Att då kunna bo, bara några minuters promenad, från sjukhuset sänker stressnivån betydligt. För att inte tala om att dessutom bo tillsammans som en familj, i en otroligt ombonad och ”hemmalik” miljö, bidrar stort till att en familj ska orka ta sig igenom den extremt tuffa period i livet då deras barn blivit svårt sjukt. En familj behöver vara tillsammans, och få styrka i att vara tillsammans och vara det stöd det sjuka barnet behöver, säger Hanna Sandels, generalsekreterare på Ronald McDonald Barnfond.

Det finns även stora sjukhus som helt saknar ett boende såsom Ronald McDonald Hus. Efterfrågan är stor och det finns ett behov att bygga ut befintliga Hus och bygga nya. Visionen är att alla barn ska få må bättre med sina nära och kära, nära.