Hundcoachen Fredrik Steen - ny ambassadör för Ronald McDonald Barnfond

bild fredrik till pressmedd 2.jpg

Fredrik Steen, hundcoachen från TV4 nyhetsmorgon, är Ronald McDonald Barnfonds nya ambassadör. Genom ambassadörskapet kommer Fredrik berätta om sitt engagemang för hundar, om hundens betydelse för människan och hur de gör oss friskare och även vara ett stöd i vården.   

-         Jag var på Svenska Hjältar-galan och tog väldigt illa vid mig av en berättelse där en ung flicka dog i cancer och jag kände att jag måste göra något. Jag tog kontakt med Ronald McDonald Barnfond för deras fantastiska arbete för sjuka barn och deras familjer. Jag går sönder av att se sjuka barn och oroliga föräldrar. Hundar är fantastiska på så många sätt och jag vet att de kan både lugna och sprida glädje. Dessutom vill jag, på de sätt jag kan, hjälpa till att sprida ordet som det fina med Ronald McDonald Hus och det enorma stöd boendet är för familjer. Att vara ambassadör för Ronald McDonald Barnfond gör mig både glad och stolt. säger Fredrik Steen.

 Samarbetet innebär att Fredrik kommer berätta om Ronald McDonald Barnfonds verksamhet via blogg, podcast, sociala medier. Vara med på olika evenemang på Ronald McDonald Hus, och på så sätt bidra med att sprida betydelsen av hundar, vårdhundar och tillfrisknande, och betydelsen att få vara tillsammans med sin familj.

-         Vi är stolta att kunna presentera Fredrik Steen som vår nya ambassadör. Med hjälp av Fredriks engagemang för hundar och vårdhundar kommer vi att kunna lyfta den viktiga frågan om tillfrisknande och hur viktigt det är, men också öka kännedom om Ronald McDonald Hus och förståelse för hur värdefullt ett hemlikt boende är för familjer med svårt sjuka barn i behov av specialistvård, säger Hanna Sandels, Generalsekreterare för Ronald McDonald Barnfond.

För mer information, kontakta:
Hanna Sandels, generalsekreterare Ronald McDonald Barnfond
0703-54 85 08, hanna.sandels@rmdbarnfond.se 

 

Om Fredrik Steen: Fredrik är känd som hundcoachen från TV4 Nyhetsmorgon. Fredrik har hand om hunden ”Lilla Nymo” som utbildas till vårdhund med hjälp av Fredrik. Vårdhund betyder att hunden är ett verktyg för vårdpersonalen som genom hunden kan möta sina patienter på ett bättre sätt. Fredrik har också en blogg tillsammans med Agria där han ger tips till hundägare. Han driver också podcasten ”Hundcoachen”.