BP stöttar Ronald McDonald Barnfond

BP stöttar Ronald McDonald Barnfond

Ronald McDonald Barnfond har ingått i ett avtal med IF Brommapojkarna, Europas största fotbollsförening och Sveriges största flickfotbollsförening. Klubben har cirka 4 000 aktiva spelare och samarbetet innebär såväl aktiviteter som ökad synlighet via klubbens matchställ.  

Read More

Familjer har stöttat Ronald McDonald Hus med 4 miljoner kronor

Den 11 november till 12 januari skänkte alla McDonald’s restauranger i Sverige en krona för varje såld Happy Meal och varm dryck till Ronald McDonald Hus. Utöver det så har gästerna skänkt gåvor via bland annat Swish och insamlingsbössor på McDonald’s restauranger. Tillsammans samlades närmare 4 miljoner kronor in. Ett värdefullt bidrag som kommer att gå till utbyggnationen av befintliga Ronald McDonald Hus.
 
- Ett varmt tack till alla som har bidragit genom att köpa ett Happy Meal eller en varm dryck och till de som har skänkt en gåva! Det betyder oerhört mycket för vår verksamhet och möjligheten att ge fler familjer med svårt sjuka barn ett boende i hemlik miljö nära ett specialistsjukhus, säger Hanna Sandels, generalsekreterare Ronald McDonald Hus.  
 
Det finns fem Ronald McDonald Hus i Sverige som erbjuder familjer med svårt sjuka barn en hemlik boendemiljö under behandlingsperioden vid ett specialistsjukhus. Husen har idag inte tillräckligt med rum och varje år står nästan 1 000 barnfamiljer utan plats. Därför samlar McDonald’s in pengar för att bidra till att bygga 21 nya rum under en fyraårsperiod. Ronald McDonald Hus arbetar även för att ett helt nytt Hus ska byggas vid Nya Karolinska sjukhuset i Solna i Stockholm. Bedömningen är 1500 familjer skulle kunna tas emot varje år.  

Om Ronald McDonald Barnfond
Ronald McDonald Barnfond startade 1990 och är en fristående ideell stiftelse som drivs utan vinstintresse. Fonden har 90-konto och står under kontroll av Svensk Insamlingskontroll. Fondens vision är att alla de stora universitetssjukhusen i Sverige ska kunna erbjuda familjer med svårt sjuka barn boende på ett Ronald McDonald Hus.

Insamling till Ronald McDonald Hus har gjorts årligen sedan starten 1990. Alla McDonald’s cirka 216 restauranger i Sverige deltog i insamlingen. Familjer som har bott på husen bidrog med teckningar och berättelser som illustrerades på bland annat kaffemuggarna och påsarna.

Vill du skänka en gåva? 
Swisha på 123 900 70 22.

Henrik Lundqvist lanserar klädkollektion för barn till förmån för Ronald McDonald Barnfond

Make a save collection grupp

Ishockeystjärnan Henrik Lundqvist är ambassadör för Ronald McDonald Barnfond i Sverige. Genom Henrik Lundqvist Foundation lanserar han nu en hockeyinspirerad klädkollektion för barn, Make A Save Collection, tillsammans med The BRAND. Överskottet från försäljningen skänks till förmån för utbyggnaden av Ronald McDonald Hus. Kollektionen finns till försäljning hos Babyshop.se från den 1 december.

Genom sin välgörenhetsorganisation Henrik Lundqvist Foundation fortsätter Henrik Lundqvist att bidra till det viktiga arbetet med Ronald McDonald Barnfond, så att fler familjer med svårt sjuka barn ska få möjlighet att bo nära specialistsjukhusen. För att stötta insamlingen har Therese och Henrik Lundqvist tillsammans med barnmodeföretaget The BRAND skapat en klädkollektion där överskottet av intäkterna går till
Ronald McDonald Barnfond.

 – Det är fantastiskt roligt att kunna bidra till att bygga ut Ronald McDonald Husen så de kan ta emot fler barnfamiljer. Husen gör att alla kan vara tillsammans i en situation där hela ens familjeliv sätts på prov. Therese och jag har tagit fram en unik barnkollektion med inspiration från hockeyvärlden. Vi hoppas att många uppskattar kollektionen och vill bidra till den viktiga insamlingen, säger Henrik Lundqvist.

Henrik Lundqvist har genom Henrik Lundqvist Foundation även donerat 800 000 kronor till utbyggnaden av Ronald McDonald Hus i Göteborg. Det finns totalt fem Ronald McDonald Hus i Sverige som erbjuder familjer med svårt sjuka barn en hemlik boendemiljö nära ett specialistsjukhus under behandlingsperioden. Idag har husen inte tillräckligt med rum och varje år står nästan 1 000 barnfamiljer utan plats.

– Nu går det att göra skillnad genom att köpa något av de snygga plaggen som Therese och Henrik designat till förmån för Ronald McDonald Barnfond. Vi är mycket glada över att de vill engagera sig och att de tillsammans med The BRAND tagit fram kollektionen. Initiativ som det här gör stor skillnad i vårt arbete för att vi ska kunna hjälpa ännu fler familjer i en svår tid i livet, säger Hanna Sandels, generalsekreterare för Ronald McDonald Barnfond.

Från den 1 december finns kollektionen som består av 20 plagg att köpa online på Babyshop.se och i Babyshops butik i Sturegallerian i centrala Stockholm. Mellan 50-200 kronor per sålt plagg kommer doneras till Ronald McDonald Barnfond. Försäljningen pågår så länge lagret räcker.

Om Ronald McDonald Barnfond
Ronald McDonald Barnfond startade 1990 och är en fristående ideell stiftelse som drivs utan vinstintresse. Fonden har 90-konto och står under kontroll av SFI (Svensk Insamlingskontroll). Fondens vision är att alla de stora universitetssjukhusen i Sverige ska kunna erbjuda familjer med svårt sjuka barn boende på ett Ronald McDonald Hus. 

Pressbilder
Fler bilder för nedladdning finns på Flickr

För mer information, kontakta:
Hanna Sandels, generalsekreterare Ronald McDonald Barnfond
tel. 0703-54 85 08, hanna.sandels@rmdbarnfond.se 

Annas Pepparkakor skänker julstämning till familjer boende på Ronald McDonald Hus

Sedan knappt ett år tillbaka har Ronald McDonald Hus ett samarbete med Annas Pepparkakor. Under november och december går en del av försäljningen av pepparkakshusen till Ronald McDonald Hus. Bidraget går till utbyggnaden av nya rum på befintliga Ronald McDonald Hus så att fler familjer kan bo i hemlik miljö under en svår tid i livet.

-   Samarbetet med Annas Pepparkakor är oerhört värdefullt och betyder mycket för verksamheten och vi är glada och tacksamma för deras bidrag. Det gör att vi kan erbjuda fler familjer ett boende på något av våra Hus, säger Hanna Sandels, Generalsekreterare på Ronald McDonald Hus.

Annas Pepparkakor sprider även julstämning till de familjer som bor på de fem Ronald McDonald Husen som finns i Sverige. 140 pepparkakshus skänks till familjerna som kommer få lite julstämning genom att tillsammans bygga och dekorera pepparkakshusen. För att fler ska få ta del av stämningen på Husen kommer byggena av pepparkakshusen att fotas för att sedan delas via sociala medier under hashtagen #familjesupporter.

-  Våra pepparkakshus är starkt förknippade med värme och gemenskap under advent och jul. Att veta att pepparkakshusen skänker familjerna lite glädje i vardagen, särskilt såhär inför jul, betyder mycket för oss, säger Caroline Tejler, Marknadschef på Annas Pepparkakor.

Fakta samarbetet med Annas Pepparkakor
Samarbetet mellan Ronald McDonald Hus och Annas Pepparkakor kommer att ge ett finansiellt stöd på 100 000 kr. Pengarna kommer att användas till utbyggnationen av befintliga Hus, där en utbyggnation av 13 nya rum på Ronald McDonald Hus i Göteborg pågår för fullt.

Om Ronald McDonald Barnfond
Ronald McDonald Barnfond startade 1990 och är en fristående ideell stiftelse som drivs utan vinstintresse. Fonden har 90-konto och står under kontroll av Svensk Insamlingskontroll. Fondens vision är att alla de stora universitetssjukhusen i Sverige ska kunna erbjuda familjer med svårt sjuka barn boende på ett Ronald McDonald Hus.

Familjer stöttar familjer med insamling till Ronald McDonald Barnfond

Familjer stöttar familjer med insamling till Ronald McDonald Barnfond

Mellan den 11 november och 12 januari går det att stödja familjer med svårt sjuka barn genom ett McDonald’s besök. Under perioden går 1 krona till Ronald McDonald Barnfond vid köp av en varm dryck eller ett Happy Meal. Insamlingen går till det viktiga arbetet med att bygga ut Ronald McDonald Hus så att fler familjer får möjlighet att bo nära ett specialistsjukhus i en hemlik miljö.

 

Read More
/Source

Fler rum till familjer på Ronald McDonald Hus i Lund

Fler rum till familjer på Ronald McDonald Hus i Lund

Den 7 september, invigdes utbyggnaden av Ronalds McDonald Hus vid universitetssjukhuset i Lund. Det har funnits ett stort behov av fler rum för att kunna hjälpa ännu fler familjer med svårt sjuka barn att bo i en hemlik miljö nära sjukhuset i Lund. Alisa, idag tre år, har tillsammans med sin familj bott längst i huset och hon var med och klippte bandet tillsammans med Malmö FF:s lagkapten Markus Rosenberg.

Read More

Henrik Lundqvist stödjer utbyggnad av Ronald McDonald Hus

Henrik Lundqvist stödjer utbyggnad av Ronald McDonald Hus

Under tisdagen togs det första spadtaget för utbyggnaden av Ronald McDonald Hus i Göteborg. 13 nya rum till en kostnad av 25 miljoner kronor ska ge fler familjer med sjuka barn möjligheten att bo i huset. Ishockeystjärnan och ambassadören Henrik Lundqvist var på plats för att träffa familjer och skriva autografer.

Read More

Ronald McDonald Barnfonds välgörenhetskväll 17 Maj, 2016

Ronald McDonald Barnfonds välgörenhetskväll 17 Maj, 2016

Denna kväll har blivit en tradition. Då träffas många berörda av fonden – Franchisetagare, företag, representanter från huvudkontoret på McDonald´s, ideella organisationer och privata bidragsgivare. Vi är så tacksamma för alla 312 godhjärtade gäster som deltog.

Read More

Racing Rascals bjöd familjerna från Ronald McDonald Hus på racingdag

Racing Rascals bjöd familjerna från Ronald McDonald Hus på racingdag

Racing Rascals i Gröndal utanför Esklistuna. Barn från hela Sverige som gått igenom tuffa saker – familjer från bl.a Ronald McDonald Hus – fick en heldag i motorsportens tecken som alla gillade. Sportbilar -Star Wars , Spiderman och Batman bilen var där och bjöd familjer från husen på en racing dag.

Read More